MAGAZÍN / Gastronomie

19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Stavba roku z Chrudimi? Náhon v parku Střelnice usiluje o prestižní titul

Město Chrudim se už rok může pyšnit vydařeným projektem, který získal vstřícné ohlasy a popularitu veřejnosti. Náročná revitalizace a přeměna vodního

Chrudimská pouť má šanci se v létě konat

Pořadatelé tradičního Chrudimského Silvestra se snaží zachránit Chrudimskou pouť 2020.

Navzdory pandemii se bude i letos konat Festival bulharských filmů

Pořadatelé upravili formát a letos můžete festival navštívit z pohodlí a hlavně bezpečí svého domova. Již dvanáctý ročník v řadě proběhne online. Díky

DNES SE STALO

OBJEVY3. srpna 1492

Kryštof Kolumbus vyplul ze Španělska na svoji první výpravu.

HISTORIE3. srpna 1914

První světová válka: Německo vyhlásilo válku Francii a napadlo Belgii.

ZAJÍMAVOSTI3. srpna 1958

atomová ponorka USS Nautilus dosáhla jako první plavidlo Severního pólu.

POZVÁNKA OBRAZEM